Recept - Blondies
Förberedelser: 20 min Tillagning: 25-30 min Ger: 12 bitar
100 g smör, plus lite extra att smörja formen med
125 g vit choklad
2,25 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter
100 g chokladspån av vit choklad
3 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smörj en form och klä botten med bakplåtspapper.
2. Blanda smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt stå tills allt har smällt.
Ta av kastrullen från värmen och rör till en slät sås. Hacka hasselnötterna och chokladspånen.
Blanda socker och ägg i en skål. Rör ner chokladblandningen, vaniljsocker, hasselnötterna,
chokladspånen och mjölet med en träslev. Häll kaksmeten i formen.
3. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter eller tills kakan känns fast i kanterna samtidigt
som den fortfarande är lite fuktig i mitten.
100 g smör, plus lite extra att smörja formen med
125 g vit choklad
2,25 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter
100 g chokladspån av vit choklad
3 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smörj en form och klä botten med bakplåtspapper.
2. Blanda smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt stå tills allt har smällt.
Ta av kastrullen från värmen och rör till en slät sås. Hacka hasselnötterna och chokladspånen.
Blanda socker och ägg i en skål. Rör ner chokladblandningen, vaniljsocker, hasselnötterna,
chokladspånen och mjölet med en träslev. Häll kaksmeten i formen.
3. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter eller tills kakan känns fast i kanterna samtidigt
som den fortfarande är lite fuktig i mitten.
Kommentarer
Postat av: Helena
Låter väldigt gott. Dem ska jag prova att göra redan ikväll. Tack för tipset.
Trackback